Selecteer een pagina
Deel ;)

“IEDER KIND EEN FIETS”

Maar liefst 60.000 kinderen in Nederland leven onder de armoedegrens en kunnen geen fiets betalen. Zo starten kinderen aan het begin van hun leven al op achterstand.

Samen met de ANWB vinden wij dat ieder kind recht heeft op een fiets. Dankzij een fiets krijgen kinderen meer vrijheid, zijn ze sportief en gezond bezig en wordt hun wereld groter.

Aansluitend op de landelijke inzamelingsactie van tweedehands kinderfietsen door de ANWB, zorgt Stichting Leren Doen dat deze fietsen samen met de leerlingen van het ROC Mondriaan worden opgeknapt en terechtkomen bij de kinderen. Door samen te werken met lokale partners, sociale en maatschappelijke initiatieven en verschillende fondsen krijgen zo veel mogelijk kinderen een goede en veilige fiets.

Naast het opknappen van fietsen zorgt Stichting Leren Doen ook voor het langdurig onderhouden van de fietsen en de mogelijkheid om na verloop van tijd de fiets tegen een groter model in te ruilen.
Dit alles is bedoeld om op een duurzame manier de kinderen aan het fietsen te krijgen en te houden.

–HOE KAN JE ONS HELPEN?–

1. Lever je kinderfiets in
Stichting Leren Doen kan altijd meer kinderfietsen fietsen gebruiken. Door deze bij onze werkplaats in te leveren zorgen wij ervoor dat jouw oude fiets een nieuwe eigenaar en bestemming krijgt.
Alle soorten en maten zijn welkom!

2. Steun onze online doneeractie.nl
Fietsen opknappen, onderhouden en bezorgen kost geld. Met jouw steun kunnen wij meer fietsen repareren en doneren aan kinderen zonder fiets. Lees meer over onze actie via deze link en wordt éénmalig donateur van ons Kinderfietsenplan.

3. Kom zelf in actie
Hoe mooi is het om samen met vrienden, school, familie of je bedrijf een mooie inzamelingsactie te bedenken voor ons goede doel. Of het nu gaat om een sponsorloop, loterij, collecte of andere actie alle bijdragen zijn welkom en worden direct gebruikt om nog meer kinderen te voorzien van een fiets. Op zoek naar inspiratie of ideeën, neem gerust contact met ons op!

4. Word partner
Stichting Leren Doen is altijd op zoek naar nieuwe partners om mee samen te werken. Of het hier nou gaat om het vinden van de doelgroep, het financieel ondersteunen van onze projecten, het delen van kennis en ervaring of het gezamenlijk ondersteunen van kwetsbare doelgroepen. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. 

Voor meer informatie neem direct contact op via tel. 070-3603666 of stuur een e-mail naar info@lerendoen.org